Winters wandelen van Sportchalet Viehhofen naar de Hecherhütte

posted in: Wintersport | 0

Een week lang ben ik in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Maar is er hier nog meer te doen dan alleen skiën? Ik ga een dag winters wandelen van Sportchalet Viehhofen naar de Hecherhütte. En wat blijkt? Ik loop ook nog een stuk over de skipiste.

Winters wandelen van Sportchalet Viehhofen naar de Hecherhütte
Winters wandelen van Sportchalet Viehhofen naar de Hecherhütte

Winterwandelingen in Viehhofen

Deze week verblijf ik in het mooie Sportchalet Viehhofen. Het chalet ligt aan de voet van de afdaling 68 van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, en vanaf volgend jaar ook aan de voet van de skilift die vanuit Viehhofen de berg op gaat. Dat wordt een heerlijk weekje skiën, zou je zeggen. Alleen…. de tweede dag van mijn wintersportreis lig ik ziek op bed. De dag erna wil ik wel naar buiten, maar zeker niet gaan skiën. Gelukkig zijn er in de omgeving van Viehhofen (en zeker als je richting Saalbach gaat) heel wat mogelijkheden om te wandelen – óók in de winter.

Ik laat mijn oog vallen op een wandeling naar de Hecherhütte. Deze wandeling start praktisch voor het sportchalet en de Hecherhütte ligt direct aan de piste. Zo kan mijn vriend gaan skiën, ik gaan hiken, en kunnen we alsnog samen lunchen bij de Hecherhütte.

Lees de hele blog op travelwriter.nl

The following two tabs change content below.
Aniek schrijft blogs over snel fietsen en slow travel. Op travelwriter.nl deelt ze persoonlijke reisverhalen met als doel haar lezers te inspireren om de wereld te ontdekken op een actieve manier. Outdoor adventure travelblogs die gericht zijn op reizen, avontuur, sport en mooie uitdagingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *