Wandelen over de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg

posted in: Wandelen | 0

wandelen over vliegbasis Soesterberg

Wandelen over Vliegbasis Soesterberg, ooit het domein van de Nederlandse militaire luchtvaart.
Wandelen over Vliegbasis Soesterberg, ooit het domein van de Nederlandse militaire luchtvaart.

Park Vliegbasis Soesterberg was ooit het domein van de Nederlandse militaire luchtvaart. Het militaire bestaan is nu verleden tijd. Het gebied wordt namelijk beheerd door Utrechts Landschap en fietsers en wandelaars kunnen hier tegenwoordig volop genieten van van het weidse landschap. Op een mooie zonnige februaridag gaan we op ontdekkingstocht en wandelen twee korte routes.

Uitzicht over de start- en landingsbanen van de Vliegbasis Soesterberg.
Wandelen over vliegbasis Soesterberg, met uitzicht over de start- en landingsbanen van de Vliegbasis Soesterberg.

In het groen van de Utrechtse Heuvelrug.

Soesterberg ligt midden in het groen van de Utrechtse Heuvelrug. Je vindt er ook een flink stukje militaire geschiedenis. Rond 1910 werd hier het eerste vliegveld van Nederland ingericht en een paar jaar later kocht Defensie het terrein. De Koude Oorlogsperiode zorgde vervolgens dat het vliegveld in 1956 een NAVO-vliegveld werd, gerund door de Amerikaanse luchtmacht. In 2008 werd de vliegbasis gesloten en iets later kreeg Utrechts Landschap de taak om het gebied te beheren. Het gebied is nu vooral een wandel- en fietsgebied. Maar de militaire installaties zijn er nog steeds. In de omgeving struikel je over de bunkers, munitieopslagen en landingsbanen.

Wandelen over vliegbasis Soesterberg

Lees de hele blog van Aniek op travelwriter.nl.

 

The following two tabs change content below.
Aniek schrijft blogs over snel fietsen en slow travel. Op travelwriter.nl deelt ze persoonlijke reisverhalen met als doel haar lezers te inspireren om de wereld te ontdekken op een actieve manier. Outdoor adventure travelblogs die gericht zijn op reizen, avontuur, sport en mooie uitdagingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *