Wij zijn Wanda, Anto, Mirre, Bregje, Ivonne, Aniek en Carolien. We schrijven wekelijks over onze outdoor-belevenissen. Hier vind je een overzicht van onze meest recente blogs, maar volg ons ook op Facebook.

Antonette (Anto) Spaan

Antonette Spaan

Website: We12travel (‘we want to travel’)
Leeftijd: 36
Aantal unieke bezoekers: 24.500+
Aantal volgers op social media: 22.000+

Blogomschrijving: We12travel is een outdoor & adventure blog waarop ik schrijf over avontuurlijke reizen in de natuur. Met We12travel (“we want to travel”) probeer ik outdoor een hipper imago te geven onder jongeren. Ik combineer bloggen met mijn werkzaamheden als freelance tekstschrijver voor bedrijven in de reisbranche.

Outdoor specialisatie: met name hiking, fietsen (tourfietsen en mtb), wintersport, kanoën/kajakken, kamperen

Bestemmingen: wereldwijd, van De Veluwe tot Patagonië, als je er maar actief kunt zijn en de natuur in kunt.

Favoriete outdoor moment: het bereiken van Mount Everest Base Camp in Nepal op ruim 5.000 meter hoogte. Na tien dagen lopen over gletsjers en besneeuwde bergpassen is het heel speciaal om op zo’n mooie plek aan te komen!

Overig: ik ben de Nederlandse ambassadeur van het Noorse outdoormerk voor vrouwen ‘Kari Traa’ en test regelmatig outdoor producten. Mijn site is in het Nederlands en Engels en op aanvraag maak ik video’s. 


Mirre Oost

Mirre Oost, Mirreopreis

Website: mirreopreis.nl en adventurevalley.nl
Leeftijd: 31
Aantal unieke bezoekers: 4.000+
Aantal volgers op social media: 4.000+

Blogomschrijving: Op MirreOpReis vind je blogs en films over de meest avontuurlijke bestemmingen in binnen- en buitenland. Ik fietste in 100 dagen 5000 kilometer door Gelderland en deed iedere dag verslag van een toeristische activiteit. In het buitenland ben ik graag in de jungle of in de bergen. Hoe avontuurlijker, hoe beter!

Outdoor specialisatie: (Extreme) Buitensporten zoals raften, ziplinen en skydiven. In de winter: Skiën, sneeuwscooters en husky-sleeën.

Bestemmingen: Wereldwijd. Van kleine avonturen in het binnenland tot jungle-tochten in de Amazone.

Favoriete outdoor moment: Toen we op het Maleisische eiland Borneo de Pinnacles beklommen. Het was heet, de weg was steil en de vier uur lang omhoog waren uitputtend, maar het WOW-moment op de top zal ik nooit weer vergeten!

Overig: Ik maak video’s voor toeristische organisaties met een camera, een drone en een 360º (VR) camera. Ik maak hotelfilms en ik leg bestemmingen vast. Na een dagje outdoor vind ik het belangrijk om te kunnen ontspannen. Dat kan in een luxe hotel met spa, maar net zo goed op een relaxte camping in de natuur met prachtig uitzicht op de omringende bergen.


Wanda Catsman

Website: WandaWandelt.nl
Leeftijd: 38
Aantal unieke bezoekers: 11.000+
Aantal volgers op social media: 13.000+

Blogomschrijving: Wanda Wandelt is een plek om inspiratie op te doen over wandelen & kamperen. Ieder weekend ga ik op pad om in Nederland of Europa nieuwe gebieden te ontdekken, de fijnste campings en beste wandel- en kampeerproducten te testen. In het dagelijks leven ben ik communitymanager.

Outdoor specialisatie: Wandelen en kamperen (ook meerdaagse trektochten)

Bestemmingen: Van de mooiste gebieden in Nederland tot de meest avontuurlijke plekken in Europa.

Favoriete outdoor moment: Tijdens mijn eerst tocht door de bergen in Catalonië, na een zware klim de bergkam bereiken. Wat een uitzicht en wat een ontlading.

Overig: Ik blog ook voor Wandelmagazine.nu en Ecktiv.nl.


Bregje Schipper

Bregje Schipper, wandelvrouw.nl

Website: WandelVrouw.nl
Leeftijd: 53
Aantal unieke bezoekers: 28.000+
Aantal volgers op social media: 13.600+

Blogomschrijving: Hou je van wandelen en wil je meer en verder dan het rondje om de kerk en omgeving, laat je dan inspireren op mijn blog! Wandelen brengt je op de mooiste plekken. Het haalt de haast uit je leven en geeft je er zo veel voor terug!

Outdoor specialisatie: Wandelen

Bestemmingen: Veel Nederland, maar ook Europa en verder

Favoriete outdoor moment: de beklimming van de Kilimanjaro, de ‘wandelberg’ 

Overig: Wandelvrouw gaat over alles wat met wandelen te maken heeft: georganiseerde wandelingen, meerdaagse routes, onderweg overnachten, trekkings, kamperen, outdoor equipment, wandeltechniek, gezondheid, wandelcoachen, wandelgidsen, wandeltraining etc. Schrijft ook voor Ecktiv.


Ivonne Calis

Website: MyFootprints
Leeftijd: 51
Aantal unieke bezoekers: 25.000+
Aantal volgers op social media: 5.500

Blogomschrijving: Myfootprints is een site voor actieve reizigers die de wereld graag in hun eigen tempo ontdekken. Dicht bij huis, maar ook ver weg. Natuur speelt een belangrijke rol tijdens mijn reizen. Zelfs als ik in een stad ben probeer ik de groene plekjes binnen, of buiten de stad te ontdekken. Ik ben gek op wandelen, kamperen, fietsen en snorkelen. Ook verken ik landen graag met de backpack op, reis met het openbaar vervoer en kom graag in contact met lokale mensen. Foto´s spelen een belangrijke rol in mijn verhalen en ik ga nooit op pad zonder mijn camera.

Outdoor specialisatie: Wandelen is mijn grootste passie. Daarnaast fietsen, kamperen, snorkelen en (lichter) kanoën en kajakken.

Bestemmingen: Van dicht bij huis tot ver weg. Als ik er al niet geweest ben staat het nog op mijn lijst!

Favoriete outdoor moment: Na een lange dag wandelen zaten we voldaan voor ons tentje in het Corcovado National Park (Costa Rica). In de bomen boven ons trokken maar liefst vier soorten apen aan ons voorbij. Plotseling stak een moeder Tapir met haar jong vlakbij ons het grasveld over. Puur genieten!

Overig: In 2006 woonde en werkte in met mijn man in de United States of America. (vlakbij Atlanta Georgia) Daarna gingen we nog vier keer op een langere reis van tussen de 4 en 5 maanden. We kampeerden (twee keer) in Australië en in het westen van de Verenigde Staten. Ook reisden we met het openbaar vervoer door Zuidoost-Azië. In 2018 liepen we de Walk of Wisdom in Nederland.


Aniek Rooderkerken

Website: Travelwriter
Leeftijd: 29
Aantal unieke bezoekers: 6.000+
Aantal volgers op social media: 4.000+

Blogomschrijving: Op travelwriter.nl lees je reportages op het snijvlak van reizen, outdoor en cultuur. Het resultaat is een online reismagazine vol inspirerende reisverhalen en persoonlijke traveltips. Oprichter Aniek heeft als ultieme doel alle UNESCO werelderfgoed sites bezocht te hebben en daagt zichzelf graag uit op de racefiets. Haar ideale reis combineert cultuur én outdoor en ze hoopt met haar website reizigers te inspireren voor avontuurlijk, cultureel en authentiek reizen.

Outdoor specialisatie: Fietsen (fietsreizen, wielrennen, mountainbiken en tijdrijden), trektochten, hardlopen

Bestemmingen: Wereldwijd

Favoriete outdoor moment: Hiken door Death Valley en hier besluiten dat de volgende reis naar de USA op de fiets zal zijn. In 2017 is het zover en fiets ik van Las Vegas, Nevada, naar Denver, Colorado!

Overig: Travelwriter gaat over de bijzondere combinatie van cultuur, natuur en UNESCO. Hiernaast is Aniek een fanatiek wielrenner: van fietsreizen tot tijdritten.


Carolien Boogaard

Carolien BoogaardWebsite: DreamTheWorld
Leeftijd: 45
Aantal unieke bezoekers: 8.200+
Aantal volgers op social media: 3.000

Blogomschrijving: DreamTheWorld laat je genieten van mooie natuurplekken en buitenactiviteiten, wereldwijd. Onthaasten, volop genieten en je hoofd leegmaken. Hoe kan dat beter dan actief bezig te zijn in de buitenlucht? Kom uit je stoel en ontdek hoe mooi de natuur is. Ik geef je tips en inspiratie voor

· mooie outdoorlocaties,
· wandel-, fiets- en kajakroutes
· het speuren naar en fotograferen van wildlife
· heerlijke kampeerplekjes
· snorkelen en zwemmen met dieren
· bijzondere outdooractiviteiten zoals wildplukken, op pad met een herder, druiven plukken

Outdoor specialisatie: Wandelen, speuren naar wild, fotograferen (wildlife), kamperen, kajakken, snorkelen, raften (class III).

Bestemmingen: Wereldwijd, de laatste tijd ook veel in Europa.

Favoriete outdoor moment: Ik geniet heel erg van het spotten van wildlife. Dat kan in de bossen in mijn eigen provincie zijn, maar ook ver weg tijdens een trekking. Heel bijzonder vond ik de duizenden vissen, mantaray, schildpadden, zeeleeuwen en zeekoeien die onder mij door zwommen tijdens mijn snorkeltrips. Het is zo’n andere wereld, onder water. En zeeschildpadden eieren zien leggen op het strand, in het donker. Dat was ook echt bijzonder. Ik heb mezelf geknepen of ik niet droomde, zó mooi.

Overig: Naast bloggen ben ik freelance tekstschrijver en fotograaf. Ik fotografeer reisbestemmingen, maar maak ook stockfoto’s voor reis- of toeristische organisaties. Ook organiseer ik zelf persreizen in opdracht. Ik blijf me verwonderen over de mooie plekken op deze wereld. Mijn drive is om iedereen te laten zien hoe mooi de wereld is. Let’s explore!