Wij zijn Wanda, Anto, Mirre, Bregje, Aniek en Carolien. We schrijven wekelijks over onze outdoor-belevenissen. Hier vind je een overzicht van onze meest recente blogs, maar volg ons ook op Facebook.


Antonette (Anto) Spaan

Antonette Spaan

Website: We12travel (‘we want to travel’)
Geboortejaar: 1980
Aantal unieke bezoekers: 37.500+
Aantal volgers op social media: 23.500+

Blogomschrijving: We12travel is een outdoor & adventure blog waarop ik schrijf over avontuurlijke reizen in de natuur. Met We12travel (“we want to travel”) probeer ik outdoor een hipper imago te geven onder jongeren. Ik combineer bloggen met mijn werkzaamheden als freelance tekstschrijver voor bedrijven in de reisbranche.

Outdoor specialisatie: met name hiking, fietsen (tourfietsen en mtb), wintersport, kanoën/kajakken, kamperen

Bestemmingen: wereldwijd, van De Veluwe tot Patagonië, als je er maar actief kunt zijn en de natuur in kunt.

Favoriete outdoor moment: het bereiken van Mount Everest Base Camp in Nepal op ruim 5.000 meter hoogte. Na tien dagen lopen over gletsjers en besneeuwde bergpassen is het heel speciaal om op zo’n mooie plek aan te komen!

Overig: ik ben de Nederlandse ambassadeur van het Noorse outdoormerk voor vrouwen ‘Kari Traa’ en test regelmatig outdoor producten. Mijn site is in het Nederlands en Engels en op aanvraag maak ik video’s.


Mirre Oost

Mirre Oost

Beroep: Reisjournalist, videoproducent en drone-operator.
Website: MirreOpReis.nl en deNederlandseToerist.nl
Geboortejaar: 1986
Aantal unieke bezoekers: 8.000+
Aantal volgers op social media: 5.000+

Blogomschrijving: MirreOpReis is een blog over avontuurlijke buitensportgebieden in Europa. Als ze in het buitenland is, vindt ze het heerlijk om in de bergen te zijn en bijvoorbeeld te gaan mountainbiken, skiën of paragliden. Na een actieve dag in de buitenlucht, vindt ze het heerlijk om te ontspannen in een wellnesscentrum met een glas wijn en een prachtig uitzicht op de bergen.

Buitensport: Actieve buitensporten zoals raften, skiën en paragliden. Mountainbiken en meerdaagse trektochten met rugzak.

Bestemmingen: Voornamelijk Europa.

Favoriete outdoor moment: Toen we op het Maleisische eiland Borneo de Pinnacles beklommen. Het was heet, het pad was steil en de vier uur lang omhoog wandelen was uitputtend, maar het WOW-moment op de top zal ik nooit weer vergeten!

Overig: Ik maak promotievideo’s voor toeristische regio’s en hotels. Ik ben ook gecertificeerd drone-operator.


Wanda Catsman

Website: WandaWandelt.nl
Geboortejaar: 1980
Aantal unieke bezoekers: 19.500+
Aantal volgers op social media: 17.500+

Blogomschrijving: Wanda Wandelt is een plek om inspiratie op te doen over wandelen & kamperen. Ieder weekend ga ik op pad om in Nederland of Europa nieuwe gebieden te ontdekken, de fijnste campings en beste wandel- en kampeerproducten te testen. In het dagelijks leven ben ik communitymanager.

Outdoor specialisatie: Wandelen en kamperen (ook meerdaagse trektochten)

Bestemmingen: Van de mooiste gebieden in Nederland tot de meest avontuurlijke plekken in Europa.

Favoriete outdoor moment: Tijdens mijn eerst tocht door de bergen in Catalonië, na een zware klim de bergkam bereiken. Wat een uitzicht en wat een ontlading.

Overig: Ik blog ook voor Wandelmagazine.nu en Ecktiv.nl.


Carolien Boogaard

Carolien BoogaardWebsite: DreamTheWorld
Geboortejaar: 1973
Aantal unieke bezoekers: 11.000+
Aantal volgers op social media: 3.500+

Blogomschrijving: DreamTheWorld laat je genieten van mooie natuurplekken en buitenactiviteiten, wereldwijd. Onthaasten, volop genieten en je hoofd leegmaken. Hoe kan dat beter dan actief bezig te zijn in de buitenlucht? Kom uit je stoel en ontdek hoe mooi de natuur is. Ik geef je tips en inspiratie voor

· mooie outdoorlocaties,
· wandel-, fiets- en kajakroutes
· het speuren naar en fotograferen van wildlife
· heerlijke kampeerplekjes
· snorkelen en zwemmen met dieren
· bijzondere outdooractiviteiten zoals wildplukken, op pad met een herder, druiven plukken

Outdoor specialisatie: Wandelen, speuren naar wild, fotograferen (wildlife), kamperen, kajakken, snorkelen, raften (class III).

Bestemmingen: Wereldwijd, de laatste tijd ook veel in Europa.

Favoriete outdoor moment: Ik geniet heel erg van het spotten van wildlife. Dat kan in de bossen in mijn eigen provincie zijn, maar ook ver weg tijdens een trekking. Heel bijzonder vond ik de duizenden vissen, mantaray, schildpadden, zeeleeuwen en zeekoeien die onder mij door zwommen tijdens mijn snorkeltrips. Het is zo’n andere wereld, onder water. En zeeschildpadden eieren zien leggen op het strand, in het donker. Dat was ook echt bijzonder. Ik heb mezelf geknepen of ik niet droomde, zó mooi.

Overig: Naast bloggen ben ik freelance tekstschrijver en fotograaf. Ik fotografeer reisbestemmingen, maar maak ook stockfoto’s voor reis- of toeristische organisaties. Ook organiseer ik zelf persreizen in opdracht. Ik blijf me verwonderen over de mooie plekken op deze wereld. Mijn drive is om iedereen te laten zien hoe mooi de wereld is. Let’s explore!


Bregje Schipper

Bregje Schipper, wandelvrouw.nl

Website: WandelVrouw.nl
Geboortejaar: 1964
Aantal unieke bezoekers: 39.000+
Aantal volgers op social media: 18.500+

Blogomschrijving: Hou je van wandelen en wil je meer en verder dan het rondje om de kerk en omgeving, laat je dan inspireren op mijn blog! Wandelen brengt je op de mooiste plekken. Het haalt de haast uit je leven en geeft je er zo veel voor terug!

Outdoor specialisatie: Wandelen

Bestemmingen: Veel Nederland, maar ook Europa en verder

Favoriete outdoor moment: de beklimming van de Kilimanjaro, de ‘wandelberg’ 

Overig: Wandelvrouw gaat over alles wat met wandelen te maken heeft: georganiseerde wandelingen, meerdaagse routes, onderweg overnachten, trekkings, kamperen, outdoor equipment, wandeltechniek, gezondheid, wandelcoachen, wandelgidsen, wandeltraining etc. Schrijft ook voor Ecktiv.


Aniek Rooderkerken

Fietsen op de Stelvio: fietsen naar de top van Italië

Website: avontuuropreis.com
Geboortejaar: 1987
Aantal unieke bezoekers: 2.800+
Aantal volgers op social media: 4.900+

Blogomschrijving: Avontuur op Reis is dé avontuur & outdoor reisblog waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking. Inspirerende reisblogs voor wie hunkert naar meer actieve, duurzame en authentieke ervaringen tijdens het reizen. Voor wie houdt van fietsen, fietsreizen, wandelen en actieve, duurzame en authentieke ervaringen tijdens het reizen.

Outdoor specialisatie: Fietsen, fietsreizen, bikepacking, wielrennen, mountainbiken en veldrijden, meerdaagse hikes, watersport en wintersport

Bestemmingen: Europa & wereldwijd

Favoriete outdoor moment:Fietsen rondom de Stelviopas en het hiken van de Meraner Höhenweg in Zuid-Tirol. En op zoek gaan naar het sneeuwluipaard in Kirgizië. Te veel om uit te kiezen!

Overig: Geen avontuur is te gek voor Aniek. Zo fietste ze self supported door Italië en houdt ze van bikepacking. Maar ze maakt net zo lief een fijne wandeling dicht bij huis. Ze schrijft ook graag reviews over mooie producten. Aniek blogt ook op italieuitgelicht.nl.